lauantai 30. huhtikuuta 2016

Kateus

Aika usein kuulen sanottavan, että olet vain kateellinen minulle ja etkä siksi voi tehdä niin kuin minä sanon. Kenelle ja miksi minä voisin olla kateellinen? Ja miksi minun kannattaisi olla kenellekään kateellinen? Tekeekö ihmiset asioita vain siksi, että joku muu on kateellinen. Olen omissa pohdinnoissani tullut siihen tulokseen, että kateus oikeastaan johtuukin huonosta itsetunnosta ja siitä, ettei olekaan tyytyväinen omaan elämäänsä. Voin toki olla väärässäkin mutta itse olen omassa elämässäni huomannut sen, että kun minulla on asiat olleet kerrotulla tavalla niin olen tuntenut kateuttakin mutta nyt kun minä olen löytäyt itseni niin minun ei tarvitse miettiä sellaisia asioita. 

Entä mistä minä voisin olla kateellinen? Voisin olla kateellinen sellaisille ihmisille, jotka elävät onnellista perhe-elämää kokoonpanosta riippumatta, koska minulle ei perhettä ole ja kotona saan ihan tarpeeksi kuunnella kellonraksutusta ja omia tyhmiä ajatuksia. Olen ratkaissut ongelman sillä tavalla, että mielummin tunnen iloa toisten puolesta, jotka sellaista elämää elävät. Tiedän, että joku sanoo minulle tämän jälkeen, että ei perheellisen elämä aina ole hääviä. Mikään elämä ei ole hääviä aina mutta mitäpä jos sen sijaan kerrot minulle ja itsellesi mitä hyviä puolia siitä löydät?

Miksi minun kannattaisi olla kenellekään kateellinen? Varmaankin siitä syystä, että jollakin kierolla tavalla joku voi siitä saada nautintoa mutta en minä ole kuitenkaan kenellekään kateellinen. Paremminkin tunnen sääliä sellaisia ihmisia kohtaan, jotka niin pyrkivät toimimaan. Tässä kohdassa kivasti säädin tietokoneella sen verran, että ajatukseni katosi kivasti mutta yritän saada siitä kiinni uudestaan. Elämäni tulee olemaan liian lyhyt siihen jos mietin, mitä kaikkea muut tekevät. Samalla energialla voin itse tehdä asioita mistä tykkään. Vastaukseni on siis ei miksikään kannata antaa kateudelle pikkusormea, koska se on saanut maailmanhistoriassa aika surullisiakin asoita aikaiseksi niin se saisi minunkin elämässä. 

Tällä hetkellä minulla on itseni kannalta niin mukavia suunnitelmia elämässäni ja olen huomannut, että läheisetkin tuntevat samoin niin tätä positiivista kierretta kannattaa jatkaa. Minullakin on elämässä niin paljon hyvää, vaikka kaikki huono ja paha saakin puheissani suuremman huomion. 


Timppa

2 kommenttia:

  1. Hyvä Timo! Aiheellista pohdintaa. Ihan varmasti jokaisessa elämässä on hyvät ja vähemmän hyvät puolensa. Ja ihan varmasti jokaisen elämä tuntuu useinmiten aika arkiselta. Oikeasti jokaisen kannattaa pysähtyä miettimään, mitä hyvää itsellä on, ja ammentaa siitä onnellisuutta ja hyvää oloa.

    Tervetuloa kummipojan synttäreille 14.päivä! Houkuttele muitakin mukaan. :)

    VastaaPoista